Лекція Руслана Спіріна про міждержавні та субрегіональні організації Північної та Південної Америки в умовах мондіалізованого світоустрою ХХІ століття

Спірін

ННІМВ КНУ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА: ПРОФЕСІЙНІ КОМПЕТЕНТНОСТІ – ВІД ДИПЛОМАТІВ. 11 квітня 2024 року у форматі дисциплін: «Інтеграційні процеси в регіональній політиці» (доц. Олена КОВТУН) і «Багатостороння дипломатія сучасності» (проф. Наталія ЯКОВЕНКО, доц. Вячеслав ЦІВАТИЙ) відбулася лекція Й.В. Пана Руслана СПІРІНА, Посла з особливих доручень, Спеціального представника з питань Латинської Америки, для магістрів курсу ОП «Міжнародні відносини» і ОП «Дипломатія і міжнародне співробітництво». Лекція була присвячена міждержавним регіональним та субрегіональним організаціям Північної та Південної Америки в умовах мондіалізованого світоустрою ХХІ століття.

Майстер-клас Руслана СПІРІНА відбувся відповідно до Меморандуму про співробітництво Навчально-наукового інституту міжнародних відносин Київський національний університет імені Тараса Шевченка і Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine, за підтримки: Кафедра міжнародних організацій та дипломатичної служби (завідувач Віктор МАТВІЄНКО).

лекція

Майстер-клас був насичений корисними і цікавими прикладами із сучасних дипломатичних практик щодо механізмів регулювання сучасних міжнародних відносин, особливостей інтеграційних світових процесів та інструментів багатосторонньої дипломатії ХХІ століття. Привернуто було увагу до процесів трансформації публічної дипломатії України в умовах воєнного стану, зокрема й щодо спрямованих на захист і підтримку національних інтересів України під час повномасштабної російської агресії в різних регіонах світу.

Спікер поділився власним багаторічним досвідом кар’єрного дипломата і відповів на питання здобувачів вищої освіти, а також закликав сприяти поширенню інформації про позицію України на міжнародній арені та отримувати інформацію від першоджерел, зокрема зі сторінки спеціального представника МЗС України в латинській Америці.

Висловлюємо щиру вдячність Й.В. Панові Руслану СПІРІНУ за цікаву лекцію та унікальну професійну атмосферу спілкуванняІ в очікуванні – наступної зустрічі!

лекція