Новини кафедри міжнародних організацій та дипломатичної служби

Новини кафедри міжнародних організацій та дипломатичної служби

З 18 по 22 жовтня 2021 р. професор Н.Л. Яковенко в рамках ОП прочитала курс лекцій «Дипломатичний протокол» на англомовному відділенні магістратури у Вроцлавському університеті  Водночас польський професор з Вроцлавського університету Л. Лещенко з 8 по 12 листопада 2021 р. провела цикл лекцій та семінарів з дисципліни «State foreign policy. Human rights protection issues» (Зовнішня політика держави. Проблеми захисту прав людини).

 

У продовження тісної багаторічної співпраці Міністерства закордонних справ України та Навчально-наукового інституту міжнародних відносин у справі підготовки фахівців-міжнародників 15 лютого 2022 р. в рамках вивчення навчальної дисципліни «Дипломатична служба та право зовнішніх зносин» для здобувачів 1 року навчання освітньої програми «Дипломатія і міжнародне співробітництво» освітнього рівня «магістр» було заплановано та проведено лекцію Постійного представника України при Відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві Філіпенко Євгенії Іллівни на тему «Правові засади діяльності постійних представництв при міжнародних організаціях». 

 

З метою набуття здобувачами вищої освіти освітньої програми «Міжнародні відносини» освітнього рівня «магістр» професійних навичок дипломатичної діяльності в закордонних органах зовнішніх зносин держави продовжується цикл лекцій професійних дипломатів Міністерства закордонних справ України, які передають свій багаторічний досвід майбутнім фахівцям-міжнародникам. 

 

16 лютого 2022 р. об 11 год. 10 хв. на платформі Microsoft Teams  в рамках вивчення навчальної дисципліни «Дипломатична робота» була проведена лекція Консула України в Дубаї та Північних Еміратах ОАЕ Хом’яка Олександра Васильовича на тему «Дипломатичний захист прав та інтересів акредитуючої держави та її громадян».