Круглий стіл "ASEAN vs. EU: Comparing Strengths and Weaknesses of Regional Institutions"

круглий стіл

4 травня 2024 року 20 студентів з Наньянського технологічного університету (Сінгапур) та Київського національного університету імені Тараса Шевченка (Україна), які вивчають міжнародні відносини та світову політику, зібралися разом, щоб обговорити історію та політичні системи Сінгапуру та України, а також АСЕАН та ЄС під час круглого столу на тему: "ASEAN vs. EU: Comparing Strengths and Weaknesses of Regional Institutions"

Круглий стіл відбувся за підтримки Центру досліджень країн АСЕАН ННІМВ та Посольства України в Республіці Сінгапур. 

Учасники

Студенти по черзі порівнювали структуру та діяльність двох організацій, а також їхні основоположні принципи, такі як клієнтелізм, повага до суверенітету та інші. Під час дискусії учасники охопили такі теми:

  • Чому два різні регіони застосовують такі контрастні підходи до регіональної інституційної інтеграції? Які були ключові фактори? 

  • Якою є позиція держави в рамках більших регіональних об'єднань? Які наслідки для суверенітету держави та інституційної ефективності? 

  • Наскільки відрізняються переваги, отримані від членства в регіональному об'єднанні чи союзі, для малих і великих держав? 

  • Чи потрібна Європі структура на кшталт АСЕАН, чи Південно-Східній Азії інтеграція на кшталт ЄС? Чому так, а чому ні? 

Ми щиро раді початку співпраці з Наньянським технологічним університетом!