Круглий стіл «Україна в переговорному процесі щодо вступу в ЄС: виклики та перспективи імплементації європейського законодавства»

Україна - ЄС

Кафедра міжнародних відносин та зовнішньої політики ННІМВ КНУ імені Тараса Шевченка разом з Інститутом зовнішньополітичних досліджень при сприянні Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв запрошують вас взяти участь у круглому столі з нагоди 80-и річчя кафедри МВЗП на тему: «Україна в переговорному процесі щодо вступу в ЄС: виклики та перспективи імплементації європейського законодавства».

У круглому столі з нагоди 80-и річчя кафедри МВЗП на тему: «Україна в переговорному процесі щодо вступу в ЄС: виклики та перспективи імплементації європейського законодавства» в якому приймуть участь випускники та студенти Інституту, ветерани дипломатичної служби , представники  іноземних дипломатичних установ, провідних українських ЗМІ та експертного середовища.

У ході круглого столу планується обговорити такі питання:

  1. Стан переговорів та загальнополітичної ситуації в ЄС напередодні виборів до Європарламенту: Огляд поточного стану переговорів та майбутніх кроків у рамках процесу, політичних викликів, які стоять у ході реформування ЄС та політики розширення Європейського Союзу.
  2. Інституційна готовність України: Обговорення реформ, необхідних для поліпшення політичної та інституційної структури України в контексті вимог ЄС.
  3. Економічні виклики та перспективи: Аналіз економічних аспектів вступу України в ЄС, включаючи потреби в реформах та адаптації до внутрішнього ринку ЄС.
  4. Імплементація Плану України в рамках Ukraine Facility: Основні виклики у виконанні реформ передбачених Планом України. 
  5. Роль ЄС та держав-членів у контролі за виконанням та виділенням коштів в рамках Ukraine Facility.

Захід відбудеться 3 квітня 2024 року, з 11:00 по 13:10 год., у Медіа-центрі  Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв за адресою: вул. Пирогова, 6-а.

Робоча мова: українська із забезпеченням синхронного перекладу на англійську мову.

Свою участь в круглому столі просимо підтвердити до 2 квітня 2024 р.

Email: pgrigoriy@ukr.netmv.zp@ukr.netinstitute-fpri@ukr.net

Тел.: (044) 481-45-57; +38 0974872000