Лекція доцента Святун О.В. «European anti-corruption mechanisms as key factor of Ukraine's candidacy status for EU membership»

Лекція

Розпочато серію лекцій викладачів Навчально-наукового інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Університету Санто Томас (м. Богота, Колумбія).

4 квітня 2024 року розпочато серію спільних лекцій викладачів Навчально-наукового інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Університету Санто Томас (м. Богота, Колумбія), присвячених питанням захисту прав людини під час збройних конфліктів та подальшому відновленню функціонування державних механізмів у правовому полі.

Перша лекція «European anti-corruption mechanisms as key factor of Ukraine's candidacy statusfor EU membership» (Європейські антикорупційні механізми як ключовий фактор статусу кандидати на вступ України в ЄС) була проведена к.ю.н., доцентом кафедри порівняльного і європейського права НН ІМВ Святун Оленою Володимирівною

Лекція була присвячена висвітленню питань участі України в універсальних механізмах протидії корупції та унікальному механізму, створеному в рамках Ради Європи. Головна увага була зосереджена на стані виконання Україною рекомендацій Групи держав проти корупції (ГРЕКО) Ради Європи та Європейської Комісії щодо приведення вітчизняного антикорупційного законодавства та практики у відповідність до європейських стандартів, а також вплив цих факторів на прийняття Європейською Радою рішення про початок офіційних переговорів щодо набуття Україною повноправного членства в Європейському Союзі в грудні 2023 року.