Лекція кандидатки юридичних наук Катерини Бусол

Лекція

19 квітня 2024 року у межах навчальної дисципліни «Гендерні питання у міжнародному праві» студентки І курсу магістерської освітньої програми «Міжнародне право» зустрілися з випускницею нашого Інституту, к.ю.н. Катериною Бусол, яка зараз викладає в Національному університеті «Києво-Могилянська академія» та в практичній площині займається проблематикою сексуального та ґендерно-зумовленого насильство в російській агресії проти України.

За кілька тижнів до онлайн-заняття група одержала для попереднього аналізу перелік запитань та витяги з документів Незалежної  міжнародної слідчої комісії щодо України, створеної Радою ООН з прав людини. Під час зустрічі пані Катерина оцінила студентські пропозиції щодо кваліфікації досліджених випадків сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, за міжнародним і українським правом, а також розповіла про практичні труднощі, які виникають в Україні під час розслідування відповідних злочинів і притягнення до відповідальності за їх вчинення.

Взаємодію між запрошеною фахівчинею та студентською групою забезпечувала Ольга Поєдинок, к. ю. н., доцентка кафедри міжнародного права ННІМВ.