Міжнародна освітня програма з європейських та міжнародних студій

Делегація ННІМВ

З 1 по 9 липня 2023 року делегація студентів Навчально-наукового інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка (ННІМВ) взяла участь у міжнародній освітній програмі з європейських та міжнародних студій, організованій французькою НУО «Україна в Європі». Головними цілями цієї навчальної подорожі було ознайомлення з роботою інституцій Євросоюзу, меморіалом Нюрнберзького процесу, а також відвідування Офісів ООН та СОТ у Женеві.  

Делегація ННІМВ

3 липня 2023 року студенти ННІМВ відвідали меморіал Нюрнберзького процесу, зокрема, зал засідань Міжнародного військового трибуналу («Зал 600»), де мали змогу ознайомитися з деталями суду над нацистськими злочинцями.

Візит до Європейського Парламенту

4 липня 2023 року українські студенти провели насичений день у Страсбурзі з відвідуванням Європейського парламенту, Ради Європи та Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). У будівлі Європарламенту в Страсбурзі студенти ННІМВ прослухали лекцію про повноваження ЄП та законодавчу процедуру ухвалення рішень в Євросоюзі та потім відвідали залу засідань ЄП. Після обіду студенти за спеціальністю «Міжнародне право» відвідали ЄСПЛ, де подивилися фільм про його роботу і зустрілися з нинішнім суддею ЄСПЛ від України і колишнім студентом і викладачем ННІМВ, паном Миколою Гнатовським. Студенти інших спеціальностей навідалися до Ради Європи, де прослухали лекцію щодо роботи цієї панʼєвропейської інституції.

Візит до ЄСПЛ

5 липня 2023 року українська делегація відвідала столицю Швейцарської Конфедерації — місто Берн та місто Лозанну, де знаходиться штаб-квартира Міжнародного олімпійського комітету.

6 липня студенти ННІМВ, які здебільшого навчаються на спеціальності «Міжнародні економічні відносини» та «Міжнародний бізнес», відвідали офіс Світової організації торгівлі в Женеві, де прослухали напрочуд змістовну лекцію про роботу СОТ пані Ірини Половець, яка розповіла, зокрема, про нинішній стан торговельних суперечок між Україною та Росією та предметно відповіла на всі запитання учасників зустрічі.

Делегація ННІМВ

7 липня українські студенти відвідали Офіс ООН в Женеві, ознайомитися з історичними будівлями Палацу націй і дізнатися про роботу європейського офісу ООН, де мали змогу на власні очі побачити одне з найбільш вагомих місць повоєнної історії європейського континенту та світу.

По завершенню освітньої програми учасники отримали відповідні сертифікати.

НУО «Україна в Європі» щиро дякує всім особам та інституціям, які так чи інакше сприяли організації цієї освітньої подорожі та особливо викладачу Інституту міжнародних відносин Ю. Полєєвій.

З 9 по 17 жовтня 2023 року «Україна в Європі» організовує останню у цьому році 65-ту освітню подорож до Грузії. 

Ви можете більше дізнатися про діяльність НУО «Україна в Європі» на основі цієї брошурки.