Вітаємо Філіпенка Антона Сергійовича з ювілеєм!

Філіпенко Антон Сергійович

Навчально-науковий інститут міжнародних відносин у день славного ювілею вітає заслуженого професора Київського національного університету імені Тараса Шевченка, заслуженого діяча науки і техніки України Антона Сергійовича Філіпенка — Вчителя, Майстра, Корифея української економічної науки.  

Пів століття на освітянській ниві, три десятиліття головування в спеціалізованій раді із захисту докторських і кандидатських дисертацій за спеціальністю “Світове господарство і міжнародні економічні відносини”, два десятиліття завідування кафедрою світового господарства і міжнародних економічних відносин, а перед тим — десятиліття на посаді декана факультету міжнародних відносин і міжнародного права КДУ ім. Т.Г. Шевченка.

У науковому доробку Антона Сергійовича — відомого не лише в Україні, але й далеко за її межами вченого, дослідника, фундатора та президента національної наукової школи економістів-міжнародників, наукової школи “Теорія та методологія світового господарства і міжнародних економічних відносин”, — близько 400 наукових публікацій, серед яких монографії та підручники, які допомагають осягнути всю магію міжнародних економічних відносин. Для 14 докторів та 25 кандидатів економічних наук Антон Сергійович став не лише науковим консультантом і керівником, але й Метром, який надихнув на пізнання себе через науку.

Антоне Сергійовичу, нехай не згасає наснага творити та передавати знання, осмислювати теперішнє й зазирати за лаштунки майбутнього. Нехай попереду чекають нові десятиліття у взаємній любові з наукою і з учнями, у доброму здоров’ї і в гарному гуморі!

Колеги та студенти Антона Сергійовича