Зустріч із Андрієм Єрмаком і Майклом МакФолом

Фото з учасниками зустрічі

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустріч зі студентами Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та інших підрозділів КНУ.

Разом із ним зі студентською спільнотою поспілкувався директор Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі (FSI), професор Стенфордського університету, Посол Майкл МакФол.

Після вступного слова від обох спікерів студенти отримали чудову нагоду поставити запитання на тематику санкцій, діяльності міжнародних організацій та внутрішньої політики України. 

Андрій Єрмак зазначив, що запропонована Президентом України Володимиром Зеленським Формула миру є унікальною. Вона пропонує всім країнам, які поважають суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, не лише план закінчення цієї війни, а й універсальний механізм для подолання майбутніх криз по всьому світу.

Спікери зустрічі

Відповідаючи на запитання студентів, Андрій Єрмак акцентував, що цією ініціативою наша країна об’єднує світ, залучаючи до консультацій щодо ключових принципів відновлення сталого й справедливого миру для України, зокрема, держави Глобального Півдня, із якими раніше наша держава мала не дуже активні відносини.

Зі свого боку Майкл МакФол висловив думку про те, що Альянс має надати Україні запрошення до членства на саміті у Вашингтоні у 2024 році.

Під час спілкування зі студентами керівник Офісу Глави держави розповів і про свої відносини з радником Президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном, які назвав надзвичайно чесними й конкретними.

Спікери зустрічі

Керівник Офісу Президента подякував усім присутнім студентам за те, що вони в Україні й демонструють, що повноцінне життя повернулося й триває, і залишилося головне – перемогти.

Під час зустрічі Рада студентів звернулася до Посла МакФола із проханням підписати його книгу "Від Холодної війни до гарячого миру", аби потім розіграти її та отримані кошти переказати на допомогу ЗСУ. Зі свого боку він пообіцяв започаткувати співпрацю між студентами ННІМВ та Стендфордського університету.

На завершення зазначимо, що Посол Майкл МакФол у своїй промові сказав: "Українська – це мова майбутнього!"