Студенти ННІМВ перемогли в конкурсі загальнонаціональної програми підтримки талановитої молоді Zavtra.UA

переможці

Нещодавно було оголошено переможців конкурсу загальнонаціональної програми підтримки талановитої молоді Zavtra.UA, покликаної сприяти формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни. Кожний рік Фонд обирає найталановитіших студентів України та надає їм фінансову, експертну та інформаційну підтримку. Також стипендіати регулярно відвідують лекції всесвітньо відомих політиків, мислителів та громадських діячів, які приїжджають в Україну.

Троє студентів Навчально-наукового інституту міжнародних відносин стали стипендіатами Завтра.UA — спільноти стипендіатів, загальнонаціональної програми підтримки молоді!

До трійки переможців увійшли:

  • Дарина Вареник, студентка 3 курсу ОП "Міжнародні економічні відносини";
  • Катерина Стрілець, студентка 4 курсу ОП "Міжнародне право";
  • Давид Деревляний, студент 4 курсу ОП "Міжнародні комунікації".

Дарина Вареник, студентка 3 курсу ОП "Міжнародні економічні відносини", посіла третє місце у рейтингу серед 54 інших стипендіатів і 340+ аплікантів.

"Надзвичайно вдячна своєму науковому керівнику доценту Кафедра світового господарства і міжнародних економічних відносин Навчально-науковий інститут міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка Людмилі Шворак за підтримку інтересу та пристрасті до теми цифрової трансформації. 

Наразі проводжу велике дослідження про перспективу цифровізації України в контексті відбудови та відновлення. За натхнення тематикою вдячна дуже цікавим роботам та ідеям Голові Економічного Комітету ВРУ Дмитру Наталусі щодо concept of the «fast state» for Ukraine — в цифровізації також використовуватимемо людиноцентричний підхід!" — згадує Дарина. 

Катерина Стрілець, студентка 4 курсу ОП "Міжнародне право", посіла девʼяте місце в загальному рейтингу. 

"Процес відбору був тривалим та конкурентним, проте тепер маю честь увійти до числа 54 переможців конкурсу. У своїй науковій роботі я проаналізувала можливості створення спеціального трибуналу щодо злочину російської агресії проти України. Створення такого трибуналу сприятиме встановленню справедливості та підтриманню міжнародного правопорядку. Трибунал стане символом міжнародної підтримки і солідарності з Україною у її боротьбі за незалежність. 

Висловлюю вдячність науковому керівнику, Шпакович Ользі Миколаївні, яка підтримувала мене на цьому шляху та сприяла проведенню наукового дослідження! Чекаю з нетерпінням нових можливостей в рамках Завтра UA і вірю, що вони сприятимуть втіленню моїх практичних ідей. Сподіваюся, що отримані знання та підтримка допоможуть реалізувати проекти, які матимуть позитивний вплив на українське та міжнародне суспільство", — каже Катерина. 

Давид Деревляний, студент 4 курсу ОП "Міжнародні комунікації", також став стипендіатом програми. 

"Подавався на конкурс уже в другий раз, минулого року тематика роботи була пов'язаною з студентськими рухами, цього ж — про роль національних меншин в Україні та їх вплив на процес євроінтеграції.

Відповідне питання турбує мене в контексті процесу вступу України до ЄС та можливих спроб блокування і маніпуляцій етнічним питанням, які, зокрема, розпалюються і російськими агентами впливу. Робота включала у себе і SWOT-аналіз відносин України з угорською меншиною та Угорщиною, тож, можливо, продовжу рухатися у відповідній тематиці в сфері наукових досліджень, оскільки мене цікавить вплив етнічної ідентифікації на сучасну політику та конфлікти.

Загалом, дуже радий отримати цю відзнаку та вдячний за можливості, які вона надає. Звісно, хотів би подякувати за допомогу в оформленні науковій керівниці — доцентці та проректорці з науково-педагогічної роботи (зв’язки з громадськістю) пані Олені Добржанській" — розповідає Давид. 

Вітаємо наших студентів і бажаємо успіхів та наснаги в подальшому!